Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині можуть знизити тарифи на воду для населення. “Водоканал” вийшов із боргів

У Долині можуть знизити тарифи на воду для населення. "Водоканал" вийшов із боргів

У Долині місцевий водоканал закінчив попередній рік із прибутком. І це, каже очільник громади, вперше за багато років. Модернізація підприємства триває і, як наслідок, влада сподівається дійти до зниження тарифів на воду для населення.

Про це міський голова Долини Іван Дирів розповів в інтерв’ю Інформатору.

“Вперше за багато років (а можливо навіть і десятиліть) цьогоріч наш водоканал закінчив з прибутком. Наша громада отримала плату від водоканалу до нашого бюджету і до державного бюджету як зарахування частини чистого прибутку. Такого чуда ще не було”, — похвалився очільник громади.

За його словами, комунальне підприємство роками було глибоко збитковим і мало величезні борги. Коли після утворення ОТГ воно переходило з власності району у власність громади, були борги по світлу, заробітній платі та інших статтях. Зараз — ні копійки боргу. А за підсумками 2023 року навіть невеликий плюс (трохи більше 200 тисяч гривень).

Повну версію інтерв’ю дивіться за посиланням.

“Я переконаний, що підприємство буде ставати кращим. Ми заклали гарні підвалини. Зокрема, побудували для цього підприємства сонячну станцію на 140 кіловат, яка вже працює. І цього року запланували ще одну станцію — вже не на очисних спорудах, а на водозаборі. Вона буде приблизно такої ж потужності. Це комерційно дуже привабливий проект для підприємства”, — твердить Іван Дирів.

Він також додає, що на водоканалі відбувається заміна труб і насосного обладнання. І це дасть можливість отримувати ще більший прибуток.

Як це позначиться на тарифі для населення? Міський голова каже:

“Мрію, що ми дійдемо до того, що будемо знижувати тариф. Я боюсь зараз називати якісь конкретні терміни чи суми, але ми до цього йдемо”.

Нагадаємо, що наразі діючими у Долинській громаді є такі тарифи на воду: централізоване водопостачання — 36 грн за кубометр, централізоване водовідведення — 10  грн.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору