Інформатор Калуш

ТРЕШ

Яка доля калуської “фарбованої” канави — коментар управління надзвичайних ситуацій

Ситуація з екологічною проблемою в одному з промислових провулків на вулиці Богдана Хмельницького набирає обертів. В Управлінні з надзвичайних ситуацій запустився процес пошуку відповідальних за дану ділянку землі та утримання її не тільки в належному стані, а й безпечному для навколишнього середовища. 

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 19 березня, на місці про яке ми писали у матеріалі: Чорно-сині вода і берег: у Калуші невідомі зливають у канаву підозрілу речовину побували фахівці управління надзвичайних ситуацій, щоб оцінити загальну картину проблеми. Також до розслідування залучили спеціалістів з “Калушавтодор” та Управління земельних відносин Калуської міської ради.

“Найперше наш фахівець виїхав на місце, подивитися, чи є земельна ділянка, щоб не вийшло, що це йде приватизована земельна ділянка, а ми там щось будемо робити. На місці ми сфотографували підозрілу водойму. Але поки що експертизу середовища зробити не можемо. Тож наразі пропрацьовуємо з лабораторним центром алгоритм співпраці, щоб це зробити”, — поділився заступник начальника  Олег Тарбєєв.

Також він розповів, що в управлінні земельних відносин шукають інформацію про підприємства, які там знаходяться, і в цілому про ділянку, оскільки в документації “Калушавтодору” інформація про неї відсутня.

“Після цього повинна зібратися спеціальна комісія, яка зможе врегулювати розв’язання проблеми та притягнути до відповідальності винних”, — додав він.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору