Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: маринований перець

Смачний піст: маринований перець

Овочі — той самий ресурс, який можна використати для величезної кількості ідей. Не тільки свіжі овочі — а ще й мариновані й зі спеціями — мають неймовірний смак.

Пише Інформатор.

Інгредієнти (на одну банку):

  • солодкий перець — 1 кг
  • вода — 400 мл
  • цукор — 2 ст. ложки
  • сіль — 1 ст. ложка
  • лавровий лист  — 1 шт
  • духмяний перець — 2 горошини
  • бутон гвоздики — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • оцет столовий 9% — 2 ст. ложки
  • соняшникова олія — 50 мл

Приготування:

Простерилізуйте банки й кришки.

Далі — підготуйте перець: помийте та видаліть насінну коробку. Поріжте на смужки, а потім кожну з них — ще навпіл. Мають вийти великі шматочки.

Викладіть перець у каструлю. Налийте воду, додайте часник, лавровий лист, духмяний перець, бутон гвоздики, цукор та сіль. Поставте на середній вогонь та проваріть після закипання ще 5 хвилин.

Зніміть каструлю із перцем з вогню та влийте оцет і олію.

У банки викладіть перець зі спеціями та залийте до верху рідиною, в якій він варився. Закрийте кришками.

Залиште банки з перцем охолоджуватися за кімнатної температури, а потім — зберігайте в прохолодному місці до року.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору