Овочі — той самий ресурс, який можна використати для величезної кількості ідей. Не тільки свіжі овочі — а ще й мариновані й зі спеціями — мають неймовірний смак.
Пише Інформатор.
Інгредієнти (на одну банку):
- солодкий перець — 1 кг
- вода — 400 мл
- цукор — 2 ст. ложки
- сіль — 1 ст. ложка
- лавровий лист — 1 шт
- духмяний перець — 2 горошини
- бутон гвоздики — 1 шт
- часник — 2 зубчики
- оцет столовий 9% — 2 ст. ложки
- соняшникова олія — 50 мл
Приготування:
Простерилізуйте банки й кришки.
Далі — підготуйте перець: помийте та видаліть насінну коробку. Поріжте на смужки, а потім кожну з них — ще навпіл. Мають вийти великі шматочки.
Викладіть перець у каструлю. Налийте воду, додайте часник, лавровий лист, духмяний перець, бутон гвоздики, цукор та сіль. Поставте на середній вогонь та проваріть після закипання ще 5 хвилин.
Зніміть каструлю із перцем з вогню та влийте оцет і олію.
У банки викладіть перець зі спеціями та залийте до верху рідиною, в якій він варився. Закрийте кришками.
Залиште банки з перцем охолоджуватися за кімнатної температури, а потім — зберігайте в прохолодному місці до року.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08