Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Забудова у Підгірках: проєкт рішення передумали виносити на сесію у березні

Забудова у Підгірках: проєкт рішення передумали виносити на сесію у березні

Питання про затвердження детального плану території для багатоквартирної житлової забудови в мікрорайоні Підгірки на сесії у березні розглядати не будуть.

Повідомляє Інформатор.

Проєкт рішення нещодавно був оприлюднений на сайті міської ради, але — лише “фасадна” частина. Що саме затверджуватимуть, із цієї інформації зрозуміти неможливо, адже йдеться лише про затвердження детального плану території, площею 22 гектари.

Сьогодні проєкт рішення мали розглянути й обговорити на депутатській комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології. Але — зняли з порядку денного, мотивуючи, що на найближчу сесію це питання не піде.

Нагадаємо, йдеться, про земельну ділянку, яку давно розглядають як перспективну для забудови. На територію вже розроблений проєкт детального планування, який наприкінці січня пройшов етап громадських слухань. Зауважень від громади на той момент не надходило жодних. Не було їх і в фахівців управління архітектури.

Проєктом була передбачена можливість будівництва 35 багатоквартирних житлових будинків (переважно — чотириповерхових і в меншій кількості — п’ятиповерхових), дошкільного навчального закладу та школи, а також — автомобільні стоянки, стадіон, очисні споруди.

Утім, нещодавно відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради, на якому від посадовців Калуської міської ради прозвучала пропозиція щодо збільшення висотності будинків до дев’яти поверхів та вилучення з плану футбольного поля, замість якого — звести ще кілька житлових будинків.

Очевидно, над внесенням змін у проєкт ще працюють, тому розгляд питання наразі відтермінували.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору