Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили меморіальні дошки двом полеглим захисникам

У Калуському політехнічному коледжі відкрили меморіальні інтерактивні дошки полеглим Героям Роману Мердуху та Зіновію Кінашу

Алея Героїв у стінах Калуського політехнічного фахового коледжу стає більшою. Сьогодні тут офіційно відкрилися інтерактивні меморіальні дошки двох мужніх захисників Романа Мердуха та Зіновія Кінаша.

Ділиться Інформатор.

Віддати шану, покласти квіти, освятити та помолитися за них сьогодні прийшло багато небайдужих калушан, матері інших загиблих героїв, студенти коледжу, представники духовенства та керівництва міста.

Почалось відкриття з гімну України та покладання свічок перед стендом, на якому можна побачити кожного полеглого воїна, який свого часу тут навчався.

Перед освяченням, право відкрити дошки надали матерям Вірі Мердух та Іванні Кінаш, а також заступниці міського голови Наталії Кінаш та директору коледжу Петру Гринькевичу.

Опісля отець Ігор Пришляк провів панахиду та освятив нововідкриті дошки Роману Мердуху та Зіновію Кінашу.

“Розпочинаючи новий день як українці, розпочинаючи новий етап свого життя, пам’ятайте, про те, що ми маємо зробити для свого народу, для своєї сім’ї, для родин полеглих героїв, для кожного з нас. Щоб життя в України і українців було достойне , Щоби  сонце радості, сонце України зійшло над нашою землею”, — сказав наприкінці.

Завершили захід матері, подякувавши усім, хто прийшов.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору