Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мешканці Івано-Франківська протестують проти будівництва церкви

Мешканці Івано-Франківська протестують проти будівництва церкви

Біля міського озера відбувся мирний пікнік-мітинг проти будівництва церкви на місці майбутньої відпочинкової зони.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Близько тижня у місті точаться дискусії стосовно будівництва церкви на березі водойми. За проєктом вона матиме площу близько 150 м², а після Богослужінь має трансформуватись в ігрову кімнату, де можна буде залишити своїх дітей з вихователями. Також в УГКЦ запевняють, що комплекс стане осердям дозвілля спільнот дітей з особливими потребами, які вже діють при парафіях Архієпархії.

“Зведення богослужбової каплиці блаженного Симеона Лукача – це не просто будівництво нової культової споруди, а створення у зеленій зоні рекреаційного центру духовно-емоційної реабілітації для християнських родин, який виховуватиме у кожного почуття любові до ближнього”, — зазначає департамент  інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У місцевих мешканців стосовно цього питання думки різняться одні за, а інші – проти. В результаті обурені забудовою в зеленій зоні зібрались сьогодні, 24 березня, на пікнік-мітинг біля території будівництва.

“Позиція мітингарів — “ми не проти церкви, а проти забудови зеленої зони”, — пишуть колеги з Івано-Франківська.

В ході акції люди висадили навколо паркану квіти, а на ньому малювали дерева та квіти, писали гасла: “вільне озеро”, “хай озеро дихає”. Також зібрали понад 160 підписів до міської влади. Натомість представників парафії на місці не було.

Активісти планують провести ще одну таку акцію з наметами навколо огородженої території.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору