Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як Інформатор “золоту годину” ловив | ФОТОРЕПОРТАЖ (який тривав майже рік)

Як Інформатор "золоту годину" ловив | ФОТОРЕПОРТАЖ (який тривав майже рік)

Незабаром в Україні знову змістяться стрілки годинників. Цього разу на годину вперед. І світловий день стане нарешті стане трошки довшим. Це хороша новина не тільки для навантаження енергетичної системи, але й для людей, у яких продовження руки — фотоапарати. Полювати за так званою “золотою годиною” стане легше. Що це за така година?

Розповідає і показує Інформатор.

Багато любителів фотографії, які тільки починають свій шлях на цій ниві, помилково вважають, що “золота година” виключно час для пейзажних зйомок. Та насправді це найуніверсальніший час для будь-якого жанру — і портретів, і вуличного стилю, і урбанізму тощо. М’яке, розсіяне, тепле світло – робить справжню магію.

Найпростішим способом дізнатися коли настане та сама година є… інтернет. Достатньо просто знайти інформацію коли за місцевим часом настає схід і захід, а далі шляхом нехитрої арифметики вираховуємо: ранковий “золотий час” це 50-100 хвилин після сходу, вечірній – 50-100 хвилин до заходу.

Так влітку минулого року повертаючись з роботи ми спіймали “золоту годину” у Хотіні:

Якщо у після перегляду цих фото у вас виникло бажання зробити такі ж, то ловіть кілька порад (навіть якщо у вас не професійний фотоапарат чи просто мобільний телефон):

  • Перевірте прогноз погоди. Погодьтеся, буде дуже велике розчарування, якщо ви прибудете на місце де хотіли зробити ідеальне фото, а там… хмари… чи навіть дощ.
  • Обов’язково прийдіть на місце зйомки завчасно. Це дасть вам додатковий час на вибір локації й налаштування камери,. Пам’ятайте, “золота година” зрадницьки швидко закінчується.
  • Вимкніть “автоматичний баланс білого”. Який сенс ловити унікальний час, якщо колір буде виставляти бездушна техніка? Займіться регулюванням вручну.
  • Експериментуйте з експозицією, спробуйте зробити трохи більше темні фотографії з акцентом на сонячних променях.
  • Не лінуйтеся використовувати штатив, щоб отримати чіткі фотографії на низьких ISO – варто максимізувати результат усіма доступними засобами.
  • І головне пам’ятайте – освітлення в цей час змінюється буквально кожні пару хвилин, тому не скупіться на кадри – фотографуйте якомога більше.

Більшість з цих порад останнього разу ми не використали, оскільки “золота година” захопила нас раптово буквально тиждень тому. Сталося це на відомій локації “солянка” на вулиці Хіміків.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору