Овочевих страв багато не буває! Тож сьогодні розповідаємо, як приготувати тушковану цибулю порей.
Пише Інформатор.
Інгредієнти:
- цибуля порей — 2 стебла (тільки біла частина)
- ріпчаста цибуля — 150 г
- часник — 2-3 зубчики
- томати — 2 шт
- олія оливкова (або соняшникова) — 4 ст. ложки
- лимон — 1/2
- сіль
- перець
- бульйон овочевий (або вода) — 1/2 склянки
Приготування:
Дрібно наріжте часник та цибулю. Лимон — півкільцями. Томати залийте окропом, зніміть шкірку та наріжте на невеликі кубики. Цибулю порей наріжте великими кільцями.
В каструлю налийте олію, добре розійгрійте та викладіть цибулю й часник. Скажте 5 хвилин, періодично помішуючи. Додайте томати, а потім — лимон та цибулю порей.
Посоліть усе та доведіть до кипіння. Накрийте кришкою та тушкуйте на малому вогні 25 хвилин. Опісля — додайте перцю.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08