Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: горіхово-сливові кекси

Смачний піст: горіхово-сливові кекси

Час посмакувати солодким! Звісно ж, кекси можна приготувати не за однією варіацією рецепту. Ми розповідаємо саме про пісну. Ще й із сливовим варенням…

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • борошно — 200 г
  • цукор — 180 г
  • цукрова пудра — 50 г
  • олія — 100 мл
  • яблучний сік — 100 мл
  • сливовий джем/повидло — 100 г
  • волоські горіхи — 100 г
  • сода — 1/2 ч. ложки
  • сіль

Приготування:

Змішайте цукор, сіль, олію і яблучний сік. Подрібніть горіхи й також додайте.

Змішайте просіяне борошно з содою. Поступово додавайте у суміш борошно і перемішуйте, щоб вийшло однорідне тісто.

Форми для кексів змастіть олією або застеліть папером для випічки. Викладіть тісто у формочки на 2/3 об’єму і відправте у розігріту до 180°С духовку. Пісна випічка буде готова приблизно за 30-40 хвилин.

Верхівки готових кексів змастіть сливовим джемом і присипте цукровою пудрою.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору