Інформатор Калуш

ТРЕШ

Керманичу, який у Калуші наїхав на жінку, загрожує три роки ув’язнення

Місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця Калуського району — обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення (що передбачене ч. 1 ст. 286 — тобто “Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження”).

Про це повідомляють у Калуській окружній прокуратурі, передає Інформатор.

Було встановлено, що 22 лютого цього року чоловік перебував на вулиці Сівецькій у Калуші. В цей самий час позаду автівки проходила жінка. Керманич “проявив неуважність, перед початком руху заднім ходом не переконався, що це буде безпечним, і не створить перешкод та небезпеки іншим учасникам руху, не звернувся до інших осіб для забезпечення безпеки руху заднім ходом” та наїхав на жінку.

У результаті ДТП жінка отримала тілесні ушкодження — травму лівої руки із закритим переломом головки променевої кістки (за висновком експерта — це тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості).

Санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору