Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Калущині у ДТП постраждали четверо підлітків. Наймолодшому — 14 років

ДТП Перегінське

Автопригода трапилася у селищі Перегінське Калуського району: 16-річний хлопець без дозволу батьків взяв автомобіль та не впорався з керуванням.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на поліцію області.

За даними поліції, підліток, місцевий мешканець, взяв без дозволу матері автомобіль “Kia Sorento”.

“Не обрав безпечної швидкості руху та не впорався з керуванням, відтак здійснив наїзд на металеву огорожу. В транспортному засобі, окрім неповнолітнього водія, перебувало ще четверо друзів – підлітків. Наймолодшому з них – 14 років”, — кажуть правоохоронці.

 Керманича та пасажирів доставлено до лікувального закладу з тілесними ушкодженнями різного ступеня важкості. В лікарні у всіх учасників ДТП взято кров для проведення аналізу. Попередньо підлітки були тверезі.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Поліція Прикарпаття нагадує, кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення кримінального правопорушення виповнилося 16 років. Однак, за вчинення окремих видів злочинів до кримінальної відповідальності притягуються неповнолітні особи у віці від 14 до 16 років.

Право керувати транспортними засобами(автомобілями, квадроциклами) можна отримати після досягнення повноліття, тобто з 18 років.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору