Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Щоденні звички, які сприяють збереженню краси волосся

Щоденні звички, які сприяють збереженню краси волосся

Здорове, блискуче, шовковисте волосся — це результат правильного догляду. Навіть жінки, які від природи мають сильні та густі коси, через недбале ставлення втрачають цю красу. Зберегти від пошкоджень, тьмяності та ламкості допоможуть правильні щоденні звички, наприклад, обов’язково потрібно наносити термозахист для волосся перед кожним сушінням, вмикати фен на теплий або холодний обдув замість гарячого повітря.

Правильний догляд, який зробить волосся гарним і здоровим

Для того, щоб шевелюра завжди мала доглянутий та здоровий вигляд, не обов’язково регулярно проводити салонні процедури. Нерідко вони є недієвими або навіть дають зворотний ефект. Достатньо виробити щоденні корисні звички, а саме:

  1. Мити голову щоразу, коли вона стає брудною. Жирне волосся потребує щоденного миття, нормальне — кожні два-три дні, сухе — 1–2 рази в тиждень. Дуже важливо стежити за чистотою голови, несвоєчасне миття принесе більше проблем, ніж часте, наприклад грибок, а згодом і лупу, випадіння.
  2. Під час кожного миття використовувати кондиціонер, 1–2 рази в тиждень — маску. Ці засоби наповнюють волосину, роблять її міцнішою, гладшою.
  3. Шампунь наносити лише на шкіру голови, якісно промивати її, довжину не потрібно ретельно мити, для очищення буде достатньо піни під час змивання.
  4. Під час сушіння феном обов’язково наносити термозахист і вибирати низькі температури для сушіння. Для додаткового захисту варто використовувати олійку для кінчиків.
  5. Розчісуватися якісним гребінцем, починати знизу та поступово підійматися вище, не тягнути й не рвати, обережно розплутувати довжину.

Ці прості звички легко ввести у своє життя, вони не вимагають багато зусиль, проте здатні зберегти красу та здоров’я, допомогти відростити довжину.

Вплив харчування на стан волосся

Їжа та напої, які є в щоденному раціоні, значною мірою впливають на якість волосся. Трихологи рекомендують для збереження його краси зменшити щоденне вживання кави до 1–2 чашок на день, відмовитися від надмірного вживання алкоголю та пити достатньо чистої негазованої води. Також важливо налагодити правильний режим харчування та стежити за збалансованістю щоденного раціону. Важливо, щоб у ньому в достатній кількості були:

  • рослинний і/або тваринний білок;
  • жирні кислоти, зокрема Омега-3;
  • продукти багаті вітамінами A, B, C, D3, E;
  • овочі, фрукти, листова зелень.

Слід мінімізувати, а краще виключити зі щоденного раціону жирну, смажену їжу, солодощі, хлібобулочні вироби. Якщо важко відмовитися від солодкого, можна замість десерту з’їсти шматок чорного шоколаду або солодкі фрукти. Смажені страви краще замінити запеченими, вони смачніші й корисніші не лише для волосся, але й для всього організму.

Якщо корисні звички вже вироблені, харчування налагоджене, проте помітна тьмяність, ламкість чи надмірне випадіння волосся — варто записатися на консультацію до трихолога.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору