Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну”, — Сергій Жадан вирішив вступити до лав ЗСУ?

Зовсім недавно на калуській сцені в рамках всеукраїнського туру гурт “Жадан і собаки” не тільки презентували новий альбом “Радіопромінь”, але й збирали кошти на потреби ЗСУ.  А саме для 13-ї бригади НГУ “Хартія”. Сьогодні ж, в українському інфопросторі з’явилася новина про те, що Сергій Жадан вирішив поставити на паузу музичну та письменницьку кар’єру і вступити до лав Збройних сил.

Розповідає Інформатор.

Таку інформацію першими оприлюднили на сайті “Новинарня ” посилаючись на сюжет “Вікон” каналу СТБ, що вийшов в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” в понеділок, 25 березня (цей сюжет, зокрема, був в ефірі о 20:35).

“Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів — є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни, які намагаються цієї відповідальності уникнути в той чи інший спосіб.
Військо, в принципі, всіх рівняє. Бо наше військо є доволі точним зліпком українського суспільства”, — сказав Сергій Жадан.

Сам письменник на своїх офіційних сторінках поки що цієї інформації не спростував, і не підтвердив, А на сторінці у Facebook письменника з’явився анонс, де 25 травня Жадан пропонує зустрітися у Києві.

“Друзі, а я нагадую, що за два місяці, 25 травня, зустрічаємось із вами в Києві, в Палаці спорту. Для мене це дуже-дуже особливий вечір. По-перше, побачимо, скільки нас збереться. По-друге, подивимось, скільки ми зберемо. Вечір благодійний — усі кошти передаємо на потреби 13-Ї бригади НГУ “Хартія”. До зустрічі! – написав він.

Проте, напередодні запису бліцу перед концертом у ПК “Юність” не на камеру підтвердив Інформатору про намір вступити до війська.

Детальніше про благодійний концерт у матеріалі: Жадан і Собаки: новий альбом, благодійний аукціон і фіт з гуртом Kalush | Репортаж з концерту

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору