Коломия До сайту

Калушан кличуть підписати петицію щодо будівництва військового шпиталю

Ініціатива належить захисникам. Вони кажуть, що військові заслужили на те, щоб отримувати достойну медичну допомогу у спеціалізованих госпіталях. 

Пише Інформатор.

У суботу на площі Героїв у Калуші можна буде почути звернення з цього приводу самих військових та дізнатися, як підписати петицію.

Як повідомив у відеозверненні голова громадської організації “Браття з Прикарпаття” Ігор Козак, який зараз після важкого поранення, лікується в Івано-Франківську, є ініціатива щодо створення у Калуші військового госпіталю.

“З точки зору структури і юридичних моментів, ми ще будемо пропрацьовувати”, — зазначив він.

За його словами, у суботу, 30 березня на площі Героїв відбудеться невелика акція: буде трансляція відеозвернення від хлопців-захисників, а відтак усі, хто прийде, зможуть підписати петицію на підтримку ініціативи.

“На заході України потрібно створювати якомога більше госпіталів, щоб ми переносили їх зі сходу у глибокий тил. Я рахую, що є неправильним, коли військового починають тягати по цивільних лікарнях тільки через те, що у нас немає в достатній кількості військових госпіталів. Військові заслужили на те, щоб отримати достойну медичну допомогу у військовому госпіталі”, — додав Ігор Козак.

Він закликав прийти на даний захід і підтримати не лише своєю присутністю, а і підписами.

Початок акції заплановано на 14:00.

Нагадаємо, що ГО “Браття з Прикарпаття” було офіційно зареєстроване у лютому минулого року. До її складу зокрема входять чинні та колишні військові, які не лише із перших днів повномасштабного вторгнення стоять на захисті України, а і волонтерять та активно включаються у важливі суспільні процеси.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08