Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У калуському палаці культури провели ремонт опалення на майже мільйон гривень

У калуському палаці культури провели ремонт опалення на майже мільйон гривень

Вдалось встановити чотири потужні кондиціонери для залу та виконати часткову реконструкцію системи теплопостачання.

Повідомляє Інформатор.

Працівники палацу культури “Юність” розповідають, що раніше у головній залі був холод, проте зараз ситуація змінилась на краще.

“За кошти грантового проєкту вдалось поставити 4 потужні кондиціонери, які обігріватимуть приміщення”, — ділиться керівниця управління культури національностей та релігій Любов Джуган.

Зазначають, що раніше в залі не було ніякого опалення.

“Тепер за дві години до кожного заходу включаємо їх і стає тепло. Також нам пообіцяли, що встановлять ще два таких в іншій частині залу, щоб швидше його прогрівати. Літом зазвичай прохолодно, але якщо буде повна посадка і людям буде душно, то включатимемо їх на холод, проте зазвичай нема такої потреби”, — кажуть працівники палацу культури.

Встановлення кондиціонерів, за словами Любов Джуган, відбулось коштом грантового проєкту. Загальна сума системи — 900 200 гривень. Постачальником виступив підприємець з Калуша — Панько Михайло Тарасович.

“Ні копійки не йшло з бюджету це грантові кошти. Мусили оприлюднити закупівлю, бо ми робили її ми й через велику загальну суму мусимо її опублікувати, щоб все було прозоро. Нам надали грантові кошти й ми замовили усе потрібне”, — каже Любов Джуган.

Попри повітряне опалення в головному залі також вдалось виконати часткову реконструкцію тепломережі.

“В нас кожного року по три рази опалення летить, але цього сезону нарешті вже були з теплом. Була зроблена тільки часткова реконструкція в одній частині приміщення, де була найкритичніша ситуація. Проте проблемні місця залишаються. Система опалення не мінялась ще від відкриття палацу культури”, — каже працівниця.

Ремонт тепломережі коштував місту 59 980 гривень. Відповідна закупівля була опублікована на сайті “Prozorro” 4 березня 2024 року, яка була укладена з ПП “Теплобуденерго”. Також нагадаємо, що у листопаді 2023 року проводили капітальний ремонт опалення вартістю 473 216 гривень, який виконував цей самий підприємець.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору