Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Енергетики застерігають про можливі графіки вимкнень електроенергії на Івано-Франківщині

Енергетики застерігають про можливі графіки вимкнень електроенергії на Івано-Франківщині

Зважаючи на складну ситуацію на об’єктах критичної інфраструктури енергетики просять заощадливо використовувати електроенергію.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.

Через ранкові обстріли росіян 29 березня серйозно пошкодилось обладнання на 3 теплоелектростанціях ДТЕК. На Прикарпатті один з енергооб’єктів теж зазнав обстрілу.

Наразі про введення графіків вимкнень в області не йдеться, проте за словами енергетиків все може змінитись в один момент. Так на Дніпропетровщині застосовані аварійні вимкнення, а на Харківщині графіки погодинних вимкнень.

“У звʼязку з цим просимо споживати електроенергію ощадливо та мати при собі заряджені павербанки, ліхтарики, свічки чи інші альтернативні джерела світла. Ситуація непроста, відповідні служби задіяні в ліквідації наслідків обстрілу, але памʼятаємо, що світлу бути, так як і справедливості в боротьбі з ворогом!”, — пишуть на сторінці Прикарпаттяобленерго.

Нагадаємо, якщо у вас немає світла, подати заявку про знеструмлення можна:

  • На стартовій сторінці сайту під кнопкою “Вимкнення”: https://www.oe.if.ua/uk/shutdowns_table. Необхідно ввести свою адресу або номер особового рахунку та натиснути “Подати заявку про відсутність світла”.
  • Зателефонувати у кол-центр за номером: 0 800 50 40 20.

Також будьте обережні, якщо побачили обірваний провід електроліній. Відійдіть від нього на відстань від 8 метрів та зателефонуйте в кол-центр обленерго. За можливості, здійснюйте охорону ділянки до приїзду фахівців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору