Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як навесні підтримати свій організм | Корисні поради

Як навесні підтримати свій організм | Корисні поради

З настанням теплішої пори року чимало людей відчувають постійну втому, сонливість і млявість. Зі збільшенням світлового дня і кількості сонячного світла переналаштовується і наш біологічний годинник. Це впливає на сон, активність, енергію і настрій.

Як цьому зарадити, розповіли фахівці Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, яких цитує Інформатор.

Отож, для того, щоб навесні почуватися краще, потрібно:

  • впорядкувати свій сон;
  • прислухатися до себе;
  • медитувати, вести щоденник, щоб прийняти власні емоції і почуття;
  • регулярно займатися фізичною активністю;
  • збалансовано харчуватися;
  • бути на зв’язку з близькими й тими, хто може вас підтримати.

Для здорової роботи мозку та відновлення енергії необхідний здоровий сон та режим. Спробуйте дотримуватися певного графіка — лягайте спати кожного дня в той самий час. А також не забувайте компенсувати втрачені через повітряну тривогу години необхідного відпочинку, пише РБК-Україна.

Регулярно виходьте на свіже повітря. Насамперед, прогулянка на природі може покращити настрій. А, крім того, сонячних днів навесні стає більше, а ультрафіолет допомагає синтезувати вітамін D.

Дотримуйтеся здорового способу життя. Збалансований раціон та регулярна, навіть незначна фізична активність не тільки поліпшують настрій, а й позитивно впливають на фізичне та психічне здоров’я, адже таким чином організм забезпечений важливими для обміну речовин і здорового функціонування організму вітамінами та мікроелементами.

Вагома складова психічного добробуту — перебувати в соціумі та мати підтримку оточення. Обговорення своїх думок і почуттів з родиною або друзями також допомагають оцінити певну ситуацію з іншого боку. Варто також знайти час для релаксації і не забувати хвалити себе.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору