Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Змії, дороги і кохання відомої реперки — підсумки тижня від Інформатора

Змії, кохання — підсумки тижня

Тиждень, що вже минув, був насичений на події: як радісні, так і не дуже. Найбільше наших читачів “розбурхала” новина про змію в районі озеро. Що ще — читайте далі.

Ділиться Інформатор.

У Рожнятові місцеві помітили небезпечну змію | ФОТОФАКТ

Поблизу озера в Рожнятові 27 березня місцева мешканка побачила змію. Жінка розповіла, що це було поблизу Чечвинського водосховища. Зовні плазун мав чорно-коричневе забарвлення, що добре маскувало його у сухій жовтуватій траві.

В коментарях люди діляться своїм досвідом зустрічі зі зміями та в більшості наголошують не турбувати плазунів, щоб не спровокувати їх атакувати.

Сьогодні вночі на Прикарпаття прямували ракети

29 березня у повітряному просторі області були крилаті ракети.

Реперка Alyona Alyona знайшла своє кохання і переїхала на Калущину

Виконавиця, котра разом з Jerry Heil поїде цього року від України на Євробачення, розповіла, що переїхала з Києва у селище на Калущині, бо знайшла там нове кохання. Разом зі своїм хлопцем Володимиром вона тепер проживає у Вигоді. Ділиться, що селище їй дуже подобається, зокрема через меншу увагу до неї від журналістів.

У Калуші з посади йде начальник управління спорту

Михайло Клим очолював управління молоді та спорту з грудня 1997 року, тобто відпрацював на посаді понад 26 років. Зараз каже, що йде за власним бажанням.  У понеділок, 1 квітня — в нього буде останній робочий день. Далі на посаді його замінить Руслан Цюпер, який очолює районну федерацію футболу Калуського району.

Прямо — не головна. У Калуші встановили нові дорожні знаки | ФОТО

У Калуші встановили дорожні знаки в районі вулиці Литвина. Тепер цілком зрозуміло, що головною є об’їзна дорога, яка йде з Мостиської у напрямку Б. Хмельницького.

Інформатор побував на місці встановлення нових дорожніх знаків.

Лімниця — річка, яка тече крізь століття… | Історія і цікаві факти

Наша онлайнекскурсія річками Калуша продовжується. Й коло замикається — ми дісталися до Лімниці.

Перша згадка про річку датується далеким 1240 роком.  Ще один цікавий факт: нинішня назва сформувалася в останні 200 років замість попередньої “Ловниця”, вживаної ще в Йосифинській метриці — першому земельному кадастрі Королівства Галичини та Володимирії.

Пропонуємо, переглянути, якою повноводною Лімниця виглядає сьогодні:

У Калуші горить приватний житловий будинок | ФОТО

Інформатор був на місці пожежі у Калуші й бачив, як вогнеборці ліквідовували лихо на вулиці Козоріса. Там горів житловий будинок, від чого довколишні вулиці були якийсь час задимленими.

У Калуші хочуть ремонтувати дороги коштом підприємців

Як ремонтувати дороги в умовах безгрошів’я? У Калуші готові вдатися до експерименту: шукатимуть підрядника, який виконає робіт на 10 мільйонів у цьому році, а плату отримає — в наступному.

Депутати Калуської міської ради надали дозвіл управлінню житлово-комунального господарства Калуської міської ради на проведення закупівлі послуг “Поточний ремонт вулиць та доріг міста та старостинських округів” на суму 10 мільйонів гривень. Якщо закупівля буде успішною, то договір з підрядником укладуть терміном на два роки.

Калуш, любов до історії й остання Ратуша в місті — інтерв’ю з Ярославом Куцієм

У нас в гостях — один із найцікавіших молодих істориків Ярослав Куцій. І зважаючи на те, що 28 березня — Всесвітній день історика, ми підготували для вас цікаву розмову. Приємного перегляду:

Молода, свіжа й зелена: скільки у Калуші вартує кілограм ранньої капусти?

Капуста — універсальний овоч. І до борщу її додають, і до голубців, і навіть до вареників. Скільки сьогодні вартує кілограм ранньої капусти у Калуші?

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору