Самоси — пиріжки із тіста, які чимось нагадують чебуреки. Сьогодні такі готуватимемо із начинкою у вигляді тофу та карі.
Пише Інформатор.
Інгредієнти:
- борошно — 300 г
- вода — 120 мл
- сіль — 1/2 ч. ложки
- цукор — 1 ч. ложка
- олія
Начинка:
- тофу — 250-300 г
- морква — 1 шт
- цибуля — 1 шт
- петрушка
- карі — 1,5 ч. ложки
- соєвий соус — 1,5 ст. ложки
- копчена паприка — 1/2 ч. ложки
- борошно — 1 ст. ложка
Приготування:
До борошна (із цукром та сіллю) додайте олію та розімніть до утворення крихт. Поступово додавайте воду та замішуйте.
Тофу, чищені овочі й зелень пропустіть через м’ясорубку й додайте сухі інгредієнти та соус. Добре перемішайте.
Розділіть тісто й сформуйте із нього 8 кружечків. Розкатайте. Викладіть зверху начинку. Заліпіть краї тіста й зробіть самоси у формі трикутників чи вареників.
Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08