Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: самоси з карі

Смачний піст: самоси з карі

Самоси — пиріжки із тіста, які чимось нагадують чебуреки. Сьогодні такі готуватимемо із начинкою у вигляді тофу та карі.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • борошно — 300 г
  • вода — 120 мл
  • сіль — 1/2 ч. ложки
  • цукор — 1 ч. ложка
  • олія

Начинка:

  • тофу — 250-300 г
  • морква — 1 шт
  • цибуля — 1 шт
  • петрушка
  • карі — 1,5 ч. ложки
  • соєвий соус — 1,5 ст. ложки
  • копчена паприка — 1/2 ч. ложки
  • борошно — 1 ст. ложка

Приготування:

До борошна (із цукром та сіллю) додайте олію та розімніть до утворення крихт. Поступово додавайте воду та замішуйте.

Тофу, чищені овочі й зелень пропустіть через м’ясорубку й додайте сухі інгредієнти та соус. Добре перемішайте.

Розділіть тісто й сформуйте із нього 8 кружечків. Розкатайте. Викладіть зверху начинку. Заліпіть краї тіста й зробіть самоси у формі трикутників чи вареників.

Випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору