Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пил із Сахари на Прикарпатті: що каже моніторинг якості повітря?

Разом із теплом з північної частини Африки, яке принесло до нас аномально високі температури повітря останніми днями, надійшов ще й пил із Сахари, який поширюється на більшість областей України.

Пише Інформатор, покликаючись на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Фахівці ДУ “Івано-Франківський обласний центр контрою та профілактики хвороб МОЗ” провели посилені заходи щодо моніторингу якості атмосферного повітря в області. До слова, на сьогодні моніторинг атмосферного повітря в області проводиться тричі на добу до кінця тижня.

Вказаний показник становив 0,39 мг/см3. при гранично допустимій концентрації 0,5 мг/см3. А це не є перевищенням.

В центрі наголошують, що на Прикарпатті немає надзвичайної ситуації.

У разі виявлення перевищення нормативних показників вмісту пилу в атмосферному повітрі — про це повідомлять.

Втім, у центрі наголошують, що у зв’язку з підвищеною швидкістю руху атмосферного повітря, можуть спостерігатись явища локальної запиленості.

“У таких випадках закликаємо мешканців Прикарпаття, які мають захворювання легень, бронхіальну астму обмежити перебування на вулиці в цей час, захищати органи дихання підручними засобами (носовими хусточками, шарфами тощо), зачиняти вікна, посилити питний режим, використовувати очищувачі повітря та кондиціонери, проводити вологе прибирання приміщень, після приходу додому приймати гігієнічний душ і промивати ніс та горло чистою водою”, — пишуть фахівці.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору