Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Рожнятівщині місцеві самостійно латають критичні ями на дорозі | РЕПОРТАЖ

На Рожнятівщині місцеві самостійно латають критичні ями на дорозі | РЕПОРТАЖ

Склавши власні кошти місцеві закупили матеріал та самі взялись за ремонт дороги на під’їзді до села Дуба.

Повідомляє Інформатор.

Йдеться про ділянку дороги “Креховичі-Дзвиняч”, яка вкрита великими та глибокими ямами. Якщо в них ступити ногою, то висота вибоїни сягатиме до самої щиколотки.

Місцеві жителі скаржаться, що проблема не нова і чисельна кількість ям значно шкодить технічному стану автівок та швидкості добирання до населеного пункту.

У 2021 році цю дорогу віднесли до рівня державного значення й був запланований капітальний ремонт на 893 мільйона 299 тисяч 42 гривні. Проте тендер на виконання робіт не відбувся. Місцевий активіст та ініціатор ремонту Михайло Кулик ділиться, що це сталось через початок повномасштабного вторгнення:

“Всі чекали весни, а весною почалась війна. В листопаді 2022 року перераховували вартість робіт, то оновлена вартість 1 мільярд 300 мільйонів гривень. Хто ті гроші зараз виділить? В нас є пріоритет вистояти на фронті”.

Разом з ініціативною групою активіст вирішив зібрати кошти в місцевих мешканців та самостійно залатати найкритичнішу ділянку на під’їзді до села Дуба.

Розповідає, що за допомоги 8 небайдужих на ремонт дороги вдалось зібрати 2 000 доларів США. Також відгукнулись декілька добровольців, котрі власноруч залатають ями. Серед них зокрема і працівники Дубівської сільської ради.

Чоловіки зараз виконують підготовчі роботи та закликають людей долучатись до спільної справи.

“Зараз штробимо. Вже замовили гранітний бетон 350 марки з модифікатором і промисловою фіброю. Користуючись фіброю залитий бетон у вибоїну буде триматись як один аркуш, який навіть “Урал” не розіб’є”, — каже Михайло.

Активісти кажуть, що стосовно технології робіт консультувались з інженерами ПБСу. Також проведення робіт узгоджували з усіма потрібними інстанціями. Загалом жителі громади не вперше самостійно ремонтують дороги. У 2021 році активісти зібрали 450 000 гривень на ремонт іншої проблемної ділянки цієї ж дороги.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору