Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Рожнятівському ліцеї планують відремонтувати укриття за понад 150 000 гривень | Який зараз стан сховища?

У Рожнятівському ліцеї планують відремонтувати укриття за понад 150 000 гривень | Який зараз стан сховища?

До 2022 року у підвалах приміщення 100-річного ліцею ріс грибок та зберігався мотлох, а зараз освітяни вже на шляху до комфортного укриття для учнів,  котрі навчаються у закладі освіти.

Пише Інформатор.

Директорка ліцею Олександра Бурак ділиться, що до 24 лютого 2022 року три підвальні приміщення не використовувались та перебували у жахливому стані.

“Тут були замуровані вікна, росли гриби, все було гниле, навіть підлога. Тут була трагедія, але потрошки облаштували приміщення. Почали їх чистити викидати старий мотлох та обробляти стіни від грибка. Провели також сюди світло та воду, облаштували туалет. Поставити металопластикові вікна”, — каже керівниця ліцею.

Коштом батьків з дофінансуванням відділу освіти вдалось залити на підлозі бетонну стяжку. Проте за словами директорки після сильних дощів підлогу укриття може підтоплювати.

“Збирати цю воду з бетону дуже проблематично. Додатково ще під час і після тривоги в повітря піднімається весь пил зі стяжки. Діти цим постійно дихають, а техпрацівницям доводиться набагато частіше робити прибирання всередині”, — зазначає директорка.

Тому за бюджетні кошти планують встановити на підлогу плитку. Коштуватиме це Рожнятівській селищній раді 154 743 гривні. Загальна площа робіт сягатиме орієнтовно 200 квадратних метрів, а за даними закупівлі роботи виконуватиме приватне підприємство “ОЛВІ Р”. Термін виконання — до 31 грудня 2024 року.

Попри пил в укриттях також відчувається значна сирість повітря через, що важко дихати. За словами директорки діти на це не скаржаться, бо коли немає тривог, то техпрацівники відкривають вікна на провітрювання.

“Звісно хотілось би й вентиляцію, гарне опалення, рівні стіни. Поки виходимо з того, що маємо, бо за попереднім підрахунком встановлення вентиляції дуже дорого коштуватиме громаді. Зараз найперше хочемо забрати усю пилюку, щоб діти не дихали нею”, — ділиться Олександра.

До слова укриття у ліцеї поділене на три окремі приміщення у які вміщається 450 дітей, техпрацівники та викладачі закладу освіти.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору