Інформатор Калуш

ТРЕШ

Багатосерійний злочин із заплутаним сюжетом | У Рожнятові судили кмітливого пенсіонера

У Рожнятові судили кмітливого пенсіонера

У Рожнятові судили пенсіонера, який викрав банківську картку і натягав з неї понад 100 тисяч гривень готівкою і ще трохи скупився у магазині побутової техніки.

Розповідає Інформатор.

З матеріалів справи відомо, що в січні минулого року чоловік виявив у котельному приміщенні житлового будинку, в якому мешкає, іншого чоловіка. Той після надмірно випитої кількості алкоголю спав. На столі поруч із власником був мобільний телефон, в чохлі якого — банківська карта. От її і привласнив рожнятівець.

Як він дізнався пін-код до картки, в судовому вироку не вказано. Але відомо, що того ж дня пенсіонер попросив знайомого зняти 20 тисяч гривень із чужої картки. А той, нічого не підозрюючи, зробив це у селищі Брошнів-Осада, а відтак передав кошти крадію. Того ж дня з аналогічним “спільником”, який нічого не знав, з картки ще п’ять разів знімали готівку — щоразу по 10 тисяч гривень.

Далі у справі зазначено, що пообіді ця сама пара знімала гроші з картки вже в Калуші. Спочатку отримали 10 тисяч гривень готівки. А далі — пішли на закупи: у магазині побутової техніки “Фокстрот” вони придбали три телевізори з настінними кріпленнями та кавомолку… Затоварились загалом на майже 47 тисяч гривень.

Наступного дня ці самі чоловіки в тандемі зняли готівкою ще 16 тисяч гривень у магазині “Наш край” в Брошневі-Осаді, 40 тисяч — у банкоматі в Рожнятові, 15 тисяч — у банкоматі в Долині.

У ході проведення досудового розслідування у березні 2024 року між начальником Рожнятівського відділу Калуської окружної прокуратури та підозрюваним у цьому провадженні було укладено угоду про визнання винуватості. Підозрюваний свою вину визнав та допомагав встановити істину.

У судовому засіданні потерпілий просив угоду затвердити. Тож, у результаті суд так і ухвалив: затвердити угоду про визнання винуватості, визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 357, ч. 4 ст. 185 КК України і призначити йому узгоджене сторонами покарання. Йдеться про п’ять років позбавлення волі. Але на підставі статті 75 КК України  його було вирішено звільнити від відбування призначеного судом покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, з іспитовим строком 3 роки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору