Інформатор Калуш

ДОЛИНА

На Калущині згоріло гніздо лелек. Енергетики подарували їм нове | ВІДЕО

На Калущині згоріло гніздо лелек. Енергетики подарували їм нове | ВІДЕО

Гніздо згоріло кілька днів тому і птахи дуже горювали, що видно на відео. Але завдяки прикарпатським енергетикам “безхатьками” вони були недовго. Сьогодні стало відомо, що лелеча домівка відновлена.

Щемливою історією діляться на сторінці Прикарпаттяобленерго, передає Інформатор.

“На початку цього тижня, 1 квітня, вогонь охопив гніздо лелек, які оселилися на електричній опорі в селі Вільхівка на Калущині. Гніздо було великим, через що сталося коротке замикання, яке й спричинило полумʼя”, — діляться подробицями енергетики.

Пожежники вогонь погасили, але через те, що гніздо намокло і стало важчим, воно впало з електроопори та було повністю зруйнованим.

“Лелеки почали кричати, махати своїми крилами, тож місцеві жителі зателефонували до енергетиків і попросили допомогти”, — йдеться в повідомленні.

Ліквідувати наслідки пожежі спочатку приїхала оперативно-виїзна бригада, а наступного дня зранку працівники ВДЕМ-2 Рожнятівської СЕЕМ встановили лелечу платформу.

“На щастя, бузьки повернулися та звили нове гніздо на встановленій платформі. Тож історія вийшла зі щасливим кінцем! А ми віримо, що пара птахів повертатиметься до свого дому знову і знову та приноситиме в Україну весну, мир і перемогу”, — додають у компанії рятівників.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору