Інформатор Калуш

ГРОШІ

Уряд визначив перелік українців, які отримають одноразову грошову виплату до Дня Незалежності

Уряд визначив перелік українців, які отримають одноразову грошову виплату до Дня Незалежності

Цього тижня Кабмін затвердив виплати до Дня Незалежності у 2024 році. Про це йдеться в урядовій постанові № 369 від 2 квітня 2024 року. 

Розповідає Інформатор, покликаючись на Кабінет міністрів України.

В даній постанові зафіксований перелік осіб, на яких поширюється дія законів “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”.

“Установити, що разова грошова виплата до Дня Незалежності України виплачується до 24 серпня 2024 р. у таких розмірах:

особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин”, — йдеться у документі.

Розміри виплати:

I групи — 3 100 гривень,
II групи — 2 900 гривень,
III групи — 2 700 гривень.

Також у постанові передбачені виплати у розмірі 1 тисяча гривеньучасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент увʼязнення не виповнилося 18 років) вʼязням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків.

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною передбачена одноразова виплата у розмірі  3 100 гривень. А виплата у розмірі 650 гривень призначена:

  • членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;
  • членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге;
  • дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.
  • учасникам війни та колишнім вʼязням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 450 гривень.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору