Інформатор Калуш

ГРОШІ

Гранти на бізнес для ветеранів. Розповідаємо, як отримати прикарпатцям

Гранти на бізнес для ветеранів. Розповідаємо, як отримати прикарпатцям

Уже 14 учасників бойових дій та членів їхніх сімей отримали в цьому році позитивні рішення щодо надання їм коштів гранту в рамках реалізації відповідного урядового проєкту.

Про це повідомляє Інформатор з покликанням на Івано-Франківський обласний центр зайнятості.

Гранти можна отримати на створення або розвиток власного бізнесу. Їх дають учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

Серед тих, хто вже отримувачів у цьому році позитивні рішення Державного центру зайнятості щодо надання їм коштів гранту, — 7 ветеранів та 7 дружин ветеранів. Після отримання коштів гранту вони створять 16 нових робочих місць.

“У минулому році позитивні рішення щодо надання грантів отримали 20 осіб, які після отримання коштів гранту зобов’язані створити 41 нове робоче місце. Серед отримувачів гранту 13 ветеранів та 7 дружин ветеранів”, — зазначають в обласному центрі зайнятості.

Зазначається також, що найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів гранту є:

  • виготовлення та продаж дитячих речей
  • відкриття салону краси
  • виробництво меблів та виробів для дому
  • пошиття та продаж етноодягу
  • відкриття центру розвитку дитини
  • реалізація будматеріалів.

Як отримати грант?

Згідно урядової програми “Грант для ветеранів” отримати можна від 250 тисяч до 1 мільйона гривень. Для цього потрібно прописати власний бізнес-план та захистити його. Подати заяву на отримання гранту для ветеранів та їх подружжя можна через Дію.

Консультації з питань отримання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу ви також можете отримати, зателефонувавши на номер телефону гарячої лінії обласної служби зайнятості – 066-655-40-33 або звернувшись в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні телефони та адреси за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору