Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Верховинський і Косівський райони не відповідають стандартам ЄС. Їх ліквідують?

Верховинський і Косівський райони не відповідають стандартам ЄС. Їх ліквідують?

В Україні питання щодо шести районів, які не охоплені бойовими діями, потрібують окремих консультацій з ЄС. Вони не відповідають стандартам.

Про це повідомив нардеп Віталій Безгін, який є головою підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою у Верховній Раді, передає Інформатор.

На Прикарпатті таких районів, за його даними, два — Верховинський і Косівський. Також по одному “нестандартному” району мають Закарпаття (Рахівський район) та Буковина (Вижницький). Ще два — на Чернігівщині (Новгород-Сіверський та Корюківський райони).

“Це не означає, що райони будуть ліквідовані. Тим більш не означає, що це станеться завтра. Але це буде предметом окремих непростих перемовин і в майбутньому (до вступу в ЄС) зміни в цій частині устрою є можливими”, — резюмував нардеп.

Нагадаємо, що питання збереження Верховинського району свого часу було дискусійним і супроводжувалося акціями від місцевого населення. Це — найвисокогірніший район України. Щодо іншого гірського району, Косівського, то його спочатку теж не було на мапі оновленого адміністративно устрою області, але згодом таки прийняли рішення залишити. А от територію колишнього Долинського району, який також частково є гірським, в результаті адмінреформи були приєднані до Калуського району.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору