Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Суди, проблеми і чотирилапі безхатьки — підсумки тижня від Інформатора

Суди, проблеми і чотирилапі безхатьки — підсумки тижня від Інформатора

Тиждень, що минає, приніс на Калущину, кілька скорботних новин та був наповнений непростими дискусійними темами. З життя довкола — черемша й собаки. 

Ділиться Інформатор.

Підтвердилась загибель військовослужбовця з Калуша

Від травня 2023 року солдат Іван Зембіцький вважався зниклим безвісти. Він служив водієм-санітаром медичного пункту 1 батальйону оперативного призначення військової частини Національної гвардії України.

43-річний військовий загинув 6 травня 2023 року під час виконання бойового завдання у Донецькій області. Тепер ця інформація підтверджена офіційно.

Водій, якого судять за смерть двох калушан, уже волонтерить і просить більше свободи

У Бережанському районному суді відбулося ще одне засідання у справі про загибель двох молодих калушан. Розгляд тривав увесь день, адже справа перебуває на етапі дослідження письмових доказів. Це — доводі тривалий і скрупульозний процес, адже матеріалів загалом — кілька томів. Розглянули також питання щодо продовження дії запобіжного заходу обвинуваченому і ймовірність його пом’якшення.

Три громади Калущини за рівнем спроможності є “критичними”

Експерти оцінили показники фінансової діяльності територіальних громад України та оприлюднили узагальнені результати комплексного оцінювання. З них випливає, що 14 громад Івано-Франківщини (загалом їх є 62) фактично ледь виживають, у тому числі — три із Калуського району.

У Калуші розмальована машина “припаркувалась” у канаві | ФОТОФАКТ

На вулиці Мостиській у Калуші на узбіччі в канаві “відпочиває” розмальована автівка. Вірогідно, з дороги вона злетіла десь вночі. На момент написання статті автомобіль марки “Хонда” був абсолютно покинутим: ані водія, ані поліції чи інших людей поруч не було.

В Калуші та Долині продають черемшу. Які штрафи за це загрожують?

Поруч із першою зеленню на прилавках калуського базару та на вулицях міста Долина можна побачити рослину, яка внесена до Червоної книги — черемшу. За “пучок”, до слова, просять 5-15 гривень. Продають черемшу і жінки, і літні, і діти…

Моста в Креховичах, на ремонт якого пішло 10 мільйонів гривень, юридично не існує

Креховицький міст, який зараз потребує ремонту, виявився не зданим в експлуатацію і не переданим на баланс державного підприємства “Дороги Прикарпаття”. Тож, де-юре його немає!

Калушанин знайшов біля Лімниці наркотики та ледь не загримів до тюрми

Поблизу річки Лімниці у Хотіні він знайшов згорток з особливо небезпечною психотропною речовиною та привласнив його собі. Після цього 23-річного жителя Калуського району зупинили працівники поліції, яким він добровільно видав знахідку…

У Калуші загинув чоловік — випав з вікна 9-го поверху | Відео

Це трапилось 4 квітня близько 15 години на вулиці Стуса, 9 у Калуші. Наразі відомо, що поліція попередньо кваліфікувала ситуацію як самогубство.

“Плата за дощ” і шкідливі скиди в каналізацію | Чи дійсно новий платіж не зачепить мешканців Калуша?

У Калуші готуються затвердити правила приймання стічних вод. Рішення, кажуть його розробники, фінансово не зачепить населення, а громаді загалом принесе екологічну користь. Навантаження на підприємців обіцяють також невелике… Утім, самі представники бізнесу налаштовані більш скептично, а теза, що населення це не стосується — доволі сумнівна.

Чотирилапі безхатьки Калуша | ФОТОРЕПОРТАЖ

У квітні, а також в третю суботу серпня, вже понад 30 років у світі відзначається Міжнародний день бродячих тварин. Його започаткували для привернення уваги суспільства до проблеми безпритульності, залучення до піклування про таких тварин, сприяння зменшенню кількості бродячих собак методом стерилізації, розвитку притулків для тварин та заохоченням людства до взяття собак та кішок з вулиці, а не в заводчиків.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору