Інформатор Калуш

ТРЕШ

Сумний рекорд: майже пів тисячі пожеж в екосистемах Прикарпаття

Сумний рекорд: майже пів тисячі пожеж в екосистемах Прикарпаття

Цього року кількість пожеж, які виникають в природних екосистемах, приблизно в чотири рази перевищила минулорічну кількість. Влада закликає людей схаменутися.

Із закликом берегти природу та не спалювати суху траву до мешканців регіону звернувся заступник голови Івано-Франківської ОДА Віталій Ільчишин, якого цитує Інформатор.

“Щороку, навесні та восени, люди спалюють суху рослинність. Вони переконані, що попіл від залишків старих рослин одобрює ґрунт. Але такі дії лише шкодять флорі та фауні і призводять до негативних наслідків”, — нагадав посадовець.

Спалювання сухої рослинності, додає він, зумовлює збільшення кількості пожеж в природних екосистемах.

“Відтак, впродовж 2024 року на території нашої області зареєстрували майже 500 пожеж (сухої трави, сміття на відкритих територіях). Тоді як за цей же період минулого року виникло лише 143 пожежі”, — поділився невтішною статистикою Віталій Ільчишин.

Рятувальники — щодня у повній “бойовій” готовності. В територіальних громадах області щодня працюють рейдові групи рятувальників та працівників поліції, якими проводиться масово-роз’яснювальна робота з громадянами щодо заборони спалювання сухої трави, а також задля виявлення та притягнення до відповідальності правопорушників. Правопорушників притягуватимуть до адміністративної відповідальності й надалі.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору