Інформатор Калуш

ДОЛИНА

На Калущині діти продавали гномів, а гроші віддали волонтерам

На Калущині діти продавали гномів, а гроші віддали волонтерам

Справжні маленькі патріоти — Юстина та Владислав Копило із міста Болехова. Днями діти заробили для українських захисників понад три тисячі гривень.

Інформатор розповідає детальніше.

Робити гномиків із ниток 8-річна прикарпатка навчилася в школі на гуртку “Умілі ручки”, розповідає її мама Романа Копило. І хоча це новорічні гномики, дівчинка вирішила використати їх для волонтерства навесні. Багатьох зробила у патріотичних тонах кольору українського прапора. Ідею підтримав 12-річний брат Владислав. Тож, удвох вони зробили 20 виробів і вирушили обмінювати їх на донати.

Над виготовленням своїх сувенірів вони працювали увесь тиждень, а продали — за один день.

“У них була ціль — зібрати дві тисячі гривень, тому гномиків вони продавали по 100 гривень за штуку. Але деякі люди давали гроші, а сам виріб не забирали. Були й такі, хто купував, але платив більше зазначеної суми. Хтось — фотографувався з дітьми, а були й випадки, коли запитували, чи це вони з власної волі і чи ніхто не заставляв”, — ділиться жінка.

За її словами, ідея і її реалізація — це ініціатива дітей. Вони раніше долучалися до різних волонтерських акцій, зборів, ярмарок у школі. Але ось так, щоб окремо і самостійно, то вперше. Загалом їм вдалося зібрати 3256 гривень.

Гроші вже передали болехівським волонтерам, які спрямують їх на підтримку ЗСУ. А юні волонтери на цьому не зупиняються: уже роблять нову партію синьо-жовтих і червоно-чорні гномиків. Кажуть, що як наплетуть достатньо, то знову будуть їх продавати. Частину готових сувенірів хочуть цього разу передати на фронт і самим військовим.

Нагадаємо, що раніше ми писали: у Болехові діти влаштували “блокпост” та збирали гроші на потреби військових. Так вони провели кілька днів канікул. Зібрали — понад шість тисяч гривень.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору