Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Вістовій взяли пробу атмосферного повітря після пожежі на Прикарпатті. Що показали результати?

Сьогодні вранці на полігоні твердих побутових відходів у селі Рибне, Ямницької громади, спалахнула пожежа, площею у пів гектара. Горіло побутове сміття на відкритій території КП “ПОЛІГОН ТПВ”. О 12:00 пожежу сміття на території сміттєзвалища було локалізовано.

Пише Інформатор, покликаючись на головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука.

З метою запобігання несприятливих наслідків пожежі, на місце події виїхала група швидкого реагування ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”. Завданням вказаної групи було проведення моніторингу якості атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин в найближчих до події населених пунктах: місто Івано-Франківськ, село Рибне та село Вістова.

“За результатами відбору проб атмосферного повітря в трьох точках виміру у вказаних населених пунктах, вміст діоксиду азоту, оксиду вуглецю та сажі НЕ ПЕРЕВИЩУВАЛО ГДК (гранично допустимої концентрації), перевищень радіаційного фону НЕ ЗАРЕЄСТРОВАНО. Також спеціалістами Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб відібрані проби повітря на вміст фенолів, про їх результати буде відомо згодом”, — повідомляють у дописі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору