Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Чужі” направлення на обстеження. У болехівській лікарні пообіцяли оптимізувати роботу

Нещодавно Інформатор відвідав Болехів: ми відправилися до міської лікарні із направленням на рентгенографію попереково-крижового відділу хребта. Після десятка питань “чому ви сюди й приїхали?” й “чому не робили в Калуші?” — рентген нашій журналістці таки зробили. Медперсонал опирався на те, що із направленням можна потрапити до лікувального закладу лише за місцем проживання. А що про це каже керівництво лікарні?

Пише Інформатор.

Поговорити вдалося із медичним директором КНП “Болехівська центральна міська лікарня” Зіновієм Макотою.

“У направленні не вказана прив’язка до закладу і скерування спеціальні, які вказують в який заклад їхати. Рентгенобстеження ви можете зробити за будь-яким скеруванням. І я так роблю. Це без проблем”, — пояснює він.

Розповів медичний директор й про облік з 24 осіб.

Нагадаємо: у лікарні нам відповіли, що приймають тільки 24 людини в день

Він пояснює, що робочий день лікаря триває 6 годин (з 08:00 до 14:00). Тож на одного пацієнта є 15 хвилин: в сукупності це — 24 пацієнта.

“Ну і не просто ж прийняти, є променеве навантаження. Це єдина проблема, яка може бути”, — додає медичний директор.

“Ситуація є якоюсь дивною й трохи абсурдною. Узагалі мені незрозумілою, — каже Зіновій Орестович. — Чому таке трапилося у нашому рентгенкабінеті — я не знаю”.

Каже, пояснюватиме персоналу, що Електронна система охорони здоров’я забезпечує можливість потрапити до будь-якого закладу охорони здоров’я й не обов’язково за місцем реєстрації:

“І більше того: ми інші кроки вчинимо, щоб оптимізувати роботу. Вияснимо. Будемо це питання вирішувати. Думаю, такого вже не трапиться ніяк, бо людина будь-де може зробити обстеження”.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору