Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Рік тому на вулицях Калуша лежав сніг | ФОТОФАКТ

Рік тому на вулицях Калуша лежав сніг | ФОТОФАКТ

З приходом весняної погоди та температурних рекордів калушани починають вже звикати до літнього одягу. Проте рік тому у цей самий час погодні умови були кардинально інакшими.

Інформатор вирішив згадати про екстремальний початок квітня 2023 року.

Початок другого місяця весни 2023 року порадував калушан значними снігопадами та “кашою-малашою” під ногами. Тоді за інформацією від ДСНС з ранку 6 квітня фіксувались опади значного мокрого снігу, посилення вітру та ожеледиця.

“Після ночі 5 квітня випало понад 17 сантиметрів снігу і опади продовжуються. Рятувальники Прикарпаття звертаються до водіїв уважно стежити за повідомленнями синоптиків і зважати на погодні умови вирушаючи у поїздку”, — йшлося у матеріалі.

Після декількох годин значних опадів почала виникати складна ситуація на автодорогах міста. Керівництво комунального підприємства “Калушавтодор”, о 6 ранку, викликало робітників задля переобладнання техніки, яка вже була підготовлена до весняно-літніх робіт. Ситуація на дорозі залишалась складною.

На пішохідних тротуарах ситуація не була кращою. На доріжках лежав мокрий сніг.

Комунальники частково розчистили прохід по тротуарних доріжках та повною мірою автодороги міста. Проте наступного дня на окремих вуличках спостерігалась критична ситуація. В цей день ми хотіли дізнатись у головного інженера КП “Калушавтодор” Масляка Віктора Миколайовича про стан пішохідних зон та скільки комунальників працюють над усуненням проблеми, алк зв’язавшись з ним раптово обірвався зв’язок і додзвонитись до нього вдруге нам не вдалось.

Цього року на вулицях міста спостерігаються кардинально інші погодні умови. Квітнуть дерева, квіти та співають пташечки. Окрім цього метеорологи вже вкотре фіксують на Прикарпатті нові температурні рекорди.

Вчора, 9 квітня, максимальні показники спостерігались у

  • Івано-Франківську +27⁰С;
  • Коломиї +26,1⁰С;
  • Долині +25,2⁰С;
  • Яремче +26,5⁰С;
  • Пожежевську +17,8⁰С.

Минулі рекордні значення для цього дня фіксувались у Івано-Франківську в 1985 році (+26⁰С), а на решті станцій — в 1986 році.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору