Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З автостоянками та гаражами: на Грушевського у Калуші планують звести чотириповерхівку

Зокрема, планується реконструкція кафе “Шашлична” та будівництво торгово-офісної будівлі з улаштуванням квартир за адресами Грушевського 65, 67 та 67А. Передбачене також будівництво гаражів із побутовими приміщеннями, облаштування дитячого майданчика та автомобільних стоянок.

Пише Інформатор.

3 квітня на сайті Калуської міської ради було оприлюднено звіт про стратегічну екологічну оцінку “Детального плану території щодо зміни цільового призначення земельних ділянок”. Мова про ділянки площею 0,1504 га (вул. Грушевського, 65), площею 0,0989 га (вул. Грушевського, 67) та площею 0,0885 га (вул. Грушевського, 67А) для реконструкції кафе “Шашлична” та будівництва торгово-офісної будівлі з влаштуванням квартир на вул. Грушевського, 65,67,67-А.

До слова, детальний план території був розроблений на підставі рішення Калуської міської ради від 25 травня 2023 №2181 “Про надання дозволу на розроблення детального плану території щодо зміни цільового призначення земельних ділянок на вул. Грушевського, 65,67 та 67А в м. Калуш Івано-Франківської області”.

Основа для розроблення детального плану території — завдання замовника — управління архітектури та містобудування Калуської міської ради. Детальний план території після затвердження є основним документом, який регламентує розміщення об’єктів містобудування, визначення цільового призначення земельної ділянки, будівництво та благоустрій територій.

На охопленій проєктом території передбачене будівництво багатофункціональних будинків. А саме торгово-офісних будівель з влаштуванням квартир та гаражів з побутовими приміщеннями. Також — облаштування дитячого майданчика для жителів квартир та автомобільних стоянок для жителів та відвідувачів комерційних приміщень.

Для можливості будівництва й реконструкції, як вказано у записці, необхідно “змінити існуючі цільові призначення на 03.10 для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку” та “перенести існуючий водопровід на нормативну відстань від існуючих та проектних будівель”. Площа забудови за планом має становити 1000 м квадратних, тобто максимальний відсоток забудови становитиме 45%. Максимальна поверховість — 4.

Наразі відомо, що на ділянці біля “Шашличної” — на території колись житлового будинку — зараз проводиться благоустрій. Про це Інформатору повідомили в Управлінні архітектури та містобудування Калуської міської ради.

Також додамо, що сама процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості до детального плану території триватиме до 4 травня 2024 року включно, як пишуть на сайті міської ради. Також зазначено, що пропозиції надаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил на адресу м. Калуш, майдан Шептицького, 2.

А 10 травня о 14:00 відбудеться громадське обговорення містобудівної документації.

Місце проведення — Калуш, майдан Шептицького, 2 (2 поверх, кабінет головного архітектора).

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору