Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Толока і Михась. Мешканці Добровлян прибрали берег Лімниці і створили креативне відео

Толока і Михась

До екологічного заходу загалом долучилися більш як сотня людей. Особливо багато — школярів. Сміття вони не лише збирали, а й одразу сортували. Крім того, створили відеоролик, яким до проблеми засмічення природи привернули ще більше уваги.

Інформатор розпитав про ініціативу старосту Добровлянського старостинського округу Лесю Красько.

Вона каже: толоки мешканці їхнього села проводять щорічно, бо проблема з засміченням берегів Лімниці є постійною.

Річка, нагадаємо, у теплий період року, є улюбленим місцем відпочинку для багатьох калушан та мешканців довколишніх сіл і громад. Вона має славу найчистішої річки Європи та приваблює прохолодною водою і доступністю. Але — прибирати після відпочинку люблять не всі.

Читайте також: Лімниця — річка, яка тече крізь століття… | Історія і цікаві факти

Цьогоріч, плануючи толоку, мешканці Добровлян вирішили привернути до проблеми трохи більше уваги. Залучили яскравого героя — ведмедика Михася, який за дуже реалістичним сценарієм, засмутився, що не може відпочити на природі з книгою. Він побачив, що довкола брудно — розкидано багато сміття. Далі — ведмедик організовує прибирання відпочинкової території і піднімає на ноги все село.

“Ідея у мене виникла спонтанно, а до реалізації були залучені усі бюджетні сфери села: Добровлянський ліцей, Народний дім, бібліотека-філія с. Добровляни, медпункт, соцзахист, ЦНАП та старостат. Кожен додавав щось своє і тоді сформувалась загальна картинка цього відео”, — пояснює Леся Красько.

Костюм ведмедика позичили, а зйомка — все з першого дубля. Відео модна переглянути тут.

“Ми отримали море вражень та зарядились позитивними емоціями. У соцмережах відео набрало багато переглядів, коментарів та поширень. Ми не очікували такої активності з боку глядачів, так як знімали та монтували все самі”, — ділиться староста.

Саму толоку провели у понеділок, 8 квітня. Вона охопила правий берег річки Лімниці. Учасники кажуть, що загалом їх було більше сотні. У підсумку — зібрали багато скла, пластику та іншого сміття, яке одразу ж сортували.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору