Інформатор Калуш

ГРОШІ

Тернопільська фірма зголосилась ремонтувати дороги в Калуші в борг і за аномально низькою ціною

Після відповідного дозволу міської ради, калуські комунальники оголосили закупівлю послуги з поточного ремонту вулиць та доріг міста і старостинських округів. На торги “прийшло” два учасники. Один із них запропонував аномально низьку цілу: розрив між ним і конкурентом — понад мільйон гривень. 

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо: нещодавно у Калуші прийняли рішення, яке можна назвати експериментальним: вирішили спробувати знайти підрядника, який відремонтує деякі дороги в громаді у цьому році, а більшу частину оплати отримає — в наступному. Як йшлося на сесії міської ради у березні, реального фінансування Калуш має близько 1 мільйона, а ремонтів доріг в межах цього рішення планує на 10 мільйонів.

Відтак 2 квітня було оприлюднено інформацію про відкриті торги з особливостями “Поточний ремонт вулиць та доріг міста та старостинських округів”. Щоправда, не на всю анонсовану суму, а на 3 мільйони 330 тисяч гривень.

У додатках до тендерної документації зазначено, що дана закупівля проводиться відповідно до рішення сесії Калуської міської ради № 3078 від 28. 03. 2024 року, згідно з яким передбачено, що послуги із поточного ремонту вулиць та доріг міста та старостинських округів  повинні бути надані у 2024 році, а фінансування наданих послуг буде проведено таким чином:

  • у 2024 році — 330 000 гривень;
  • у 2025 році — 3 000 000 гривень.

Відремонтувати мають намір 2855 кв. метрів доріг.

За закупівлю вирішили поборотися двоє учасників: ПП “Науково-виробниче приватне підприємство “Комбі” (зареєстроване у Калуші) запропонувало виконати увесь обсяг робіт за 3 мільйони 309 тисяч 67 гривень; ТзОВ “Автомагістраль-Захід” (зареєстроване у Чортківському районі Тернопільської області) — за 2 мільйони 220 тисяч гривень.

Переможцем закупівлі мала би бути компанія, яка запропонувала нижчу ціну. Але наразі управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради, яке є замовником закупівлі, очікує на обгрунтування аномально низької ціни.

Обгрунтування має бути надано до 12 квітня цього року. Відтак можна буде дізнатися, чи підпишуть договір із цим підрядником або ж відмовлять.

Додамо, що за даними YouControl, ТзОВ “Автомагістраль-Захід” має основний КВЕД діяльності “Будівництво доріг і автострад”. Компанія зареєстрована понад 13 років тому. Кінцевим бенефеціаром є Сергій Юзвішин.

Нагадаємо, що бюджет Калуської громади у поточному році обмежений. Порівняно з минулим роком, коштів на ремонт доріг заклали в рази менше. Детальніше про це: Бюджет-2024 у Калуші: на дороги — у 6 разів менше, на тротуари — нуль

Читайте також — Дорожню розмітку в Калуші оновлюватимуть львів’яни. Ціна “впала” на понад 800 тисяч гривень

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору