Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті судитимуть чотирьох осіб, які тероризували мешканців західних регіонів

На Прикарпатті судитимуть чотирьох осіб, які тероризували мешканців західних регіонів

Чоловіки вимагали у підприємців кошти за неіснуючі борги.

Пише Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Займались цим вони впродовж 2019-2023 років на території Прикарпаття та Волині. Угрупування складалось з двох чоловіків, котрі позиціонували себе “кримінальними авторитетами”, котрі встановлювали та поширювали злочинний вплив. Також з ними працювали ще двоє, котрі займались вимаганням коштів з жертв та погрожували їм фізичною розправою.

“З початком воєнного стану окремі з них, використовуючи підроблені військові посвідчення, вимагали у жительки Волині 15 тис. доларів США, які нібито заборгував її чоловік. При цьому вони погрожували, що відправлять її сина в зону бойових дій.

У вересні 2023 року обвинувачені «вирішували» проблему із поверненням коштів за цивільно-правове зобов’язання місцевого підприємця. Погрожуючи насильством, вони «вибили» у чоловіка 150 тис. грн.”, — пишуть на сторінці прокуратури.

У жовтні 2023 року правоохоронці затримали вимагачів після передачі їм коштів.

Наразі двом з них інкриміновано — вимагання та примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, двом іншим — встановлення та поширення злочинного впливу, а також звернення за застосуванням такого впливу. Також двоє з них використовували підроблені документи для виїзду за кордон. Троє фігурантів зараз перебувають під вартою, а четвертому встановлено домашній арешт. Додатково на їх майно, вартістю понад 1,6 млн гривень, наклали арешт.

Справу передали до суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору