Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сьогодні вранці українка піднялася на Еверест, присвятивши сходження жінкам у ЗСУ

Сьогодні вранці українка піднялася на Еверест, присвятивши сходження жінкам у ЗСУ

Закарпатка Ірина Галай сьогодні вранці піднялась на Анапурну (висота 8091 метр), яка вважається одним із найбільш небезпечних восьмитисячників у світі. Рівень смертності — 22% за всі роки сходжень альпіністів. Це був її перший похід у гори за час повномасштабної війни.

Пише Інформатор, покликаючись на УП. Спорт.

На вершину Ірина Галай ішла разом із непальським гідом Мінгма. Своє сходження вона присвятила Збройним силам України — 60 тисячам українок, які служать у ЗСУ, адже перші місяці війни вона теж провела у складі Мукачівської ТРО.

“Я маю з собою прапор, на ньому зображено логотип організації “Arm Women Now”. Взяла цей прапор, адже Анапурна — гора жіночого роду. Складна та серйозна, вважається найнебезпечнішою горою у світі. Вона має характер, схожий на характер української військової жінки. Яка ніколи не дозволить собі непотрібних людей, не дасть себе легко завоювати і знищує всіх, хто наближається з поганими намірами”, — розповіла альпіністка по супутниковому зв’язку з базового табору напередодні фінального етапу сходження на Анапурну.

За її словами, зараз у ЗСУ служить понад 60 тисяч жінок, що є вражаючою цифрою навіть для НАТО.

“Ці жінки — мої герої. Мене зачаровує їхні відвага, краса, сміливість та характер. Вони — неймовірні! Я присвячую це сходження їм і своїй країні, яка прямо зараз веде боротьбу за своє існування”, — додала закарпатка.

Наразі Ірина Галай із гідом уже спускається з вершини, і з нею поки немає зв’язку.

Ірина стала першою українкою, яка піднялась на 8-тисячник (всього у світі 14  вершин з висотою понад 8000 метрів) в цьому сезоні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору