Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Дерево мого дитинства”: історія смереки, яку хочуть зрубати у Калуші

"Дерево мого дитинства": історія смереки, яку хочуть зрубати у Калуші

Колишня мешканка Сівецької, 3 розповіла щемливу історію про дерево, яке вона посадила 43 роки тому.

Повідомляє Інформатор.

На нашу публікацію про те, що до Виконавчого комітету Калуської міської ради подали документи на дозвіл зрубати смереку поблизу будинку на вулиці Сівецькій, 3 звернулась жінка, котра колись посадила це дерево.

Руслана Кузь розповідає, що дерево вона посадила разом з батьками у 1981 році, коли їй було 11 років, а брату — 5.

“Доброго вечора. Напишу вам пару слів про дерево мого дитинства. Кожного року, весною, я з батьками й молодшим братом їздили в ліс біля села Довпотів, збирати березовий сік. Одного разу ми привезли дві ялинки, щоб посадити на клубі під балконом”, — пише жінка.

Після того, як смерічка прижилась у дворі, кожного Нового року сім’я одягала її в іграшки та прикраси. Зараз Руслана живе закордоном, але періодично навідується до брата, який живе у батьківській квартирі.

“Коли приїжджаю в Калуш, це дерево мені нагадує моє дитинство, моїх батьків, як вже немає. Мій брат розказує, як сусідка, яка проживає поверхом вище, жаліється на ялинку і говорить, щоб зрізати. Декілька разів і мені сусідка говорила, щоб я щось зробила з тою ялинкою. От така історія моєї ялинки”, — каже Руслана.

На думку жінки дерево не потрібно зрубувати, хіба трошки зрізати верхівку і прочистити гілки:

“Все ж таки 43 роки, то вже є якийсь вік”.

Нагадаємо, що на засіданні виконкому можуть дати дозвіл на зрубання смереки поблизу 4 під’їзду будинку на вулиці Сівецькій, 3. Дерево сягає за висотою 5 поверху житлового будинку. За даними з документів воно росте вже близько 30 років, має діаметр 30 сантиметрів, а висоту 12 метрів. Також ще одна з мешканок звернула увагу на те, що зараз не потрібно рубати смерічку, бо там живуть малі пташки.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору