Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Із середини травня розпочнуть повторний огляд обмежено придатних

Із середини травня розпочнуть повторний огляд обмежено придатних

Переогляд на підтвердження придатності тих військовозобов’язаних і військових, які раніше були визнані обмежено придатними, розпочнуть із середини травня.

Про це розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участі президента України 12 квітня, передає Інформатор.

Він нагадав, що президент підписав закон, яким скасовано статус “обмежено придатний”. Наразі триває погодження змін до наказу №402, що затверджує положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України, каже заступник міністра.

“І з середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби, тих людей, які були визнані обмежено придатними”, — додав він.

За словами Івана Гаврилюка, Міноборони перезапустило електронну систему “Оберіг”, яка забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта.  Система інтегрована з Державною податковою службою, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою, Міністерством освіти, Державною міграційною службою та Судовою адміністрацією.

На оновлення даних громадян зроблено 23 мільйони запитів й оцифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути включені до мобілізації, в усіх 24 регіонах України та Києві.

Читайте такожБез електронних повісток, але з обмеженням для ухилянтів | Що закріплено в ухваленому законі про мобілізацію

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору