Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Іноземні волонтери спекли та роздали у двох селах на Калущині близько 400 піц

Іноземні волонтери спекли та роздали у двох селах на Калущині близько 400 піц

Попри мінливу дощову погоду іноземці пекли для дітей з Пійла та Тужилова смачну піцу.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 19 квітня до Калуської громади завітали волонтери організації “Siobhans Trust Ukraine”. Спочатку вони зупинились у Пійлі, де розклали свій пересувний пункт приготування та пекли для школярів піцу. Попри мілкий град та вітряність акцію не зупиняли. Ні дітям, ні волонтерам така погода не псувала настрій, все відбувалось під веселу музику та в дружній атмосфері.

За вихідні на території Калущини волонтери планують роздати ще 1 100 піц. Саме у Пійлі таку акцію проводять п’ятий раз, а саме біля школи другий.

“В нас вже нема такого села, де ми ще не були. Станом на 1 січня 2024 року ми були на 200 локаціях в Калуському районі. Ми відвідали кожен населений пункт з 13 територіальних громад району. В основному проводимо такі акції біля шкіл та церков”, — каже депутатка Калуської міської ради Оксана Савчук, котра координує волонтерів на території району.

Також додає, що головною метою таких акцій є подарунок хороших емоцій дітям та підтримка українців:

“По всій Україні працює 6 таких організованих треків. Один з них на Івано-Франківську, Львівську і Тернопільську області. Інші працюють в центральних і прифронтових регіонах. У нас на заході тільки печуть піцу, але в більш критичних точках їх робота набагато масштабніша. Тут в нас позитивна емоція для дітей і підтримка, а головно понести заклик допомоги Україні до всього світу”, — ділиться Оксана Савчук.

Волонтери, які печуть піцу є громадянами інших країн, українські волонтери з ними співпрацюють тільки у форматі організації виїздів на місця. Саму піцу печуть волонтери з понад 20 країн світу.

Схоже: 500 піц для калушан | ВІДЕОРЕПОРТАЖ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору