Інформатор Калуш

ТРЕШ

Замість допомоги — мінус 69 тисяч гривень. Мешканка Рожнятова стала жертвою аферистів

Замість допомоги — мінус 69 тисяч гривень.

До Рожнятівських поліцейських звернулась за допомогою мешканка громади. Жінка натрапила у соціальній мережі на оголошення про отримання грошової допомоги для українців, перейшла за посиланням, ввела персональні та банківські дані платіжної картки…

Про ще один випадок шахрайство розповідає Інформатор з покликанням на поліцію області.

“Аферисти розміщують в соціальних мережах неправдиві оголошення про матеріальну допомогу, а ще регулярно телефонують мешканцям, вивідуючи персональні й банківські дані платіжних карт. Їх мета одна — заволодіти коштами людей”, — кажуть у поліції.

Після введення всіх даних, які були потрібні шахраям, до мешканки Рожнятова, про яку йде мова, зателефонував нібито банківський працівник. Він повідомив, що для зарахування допомоги, необхідно вказати код, який надійшов на телефон. Заявниця виконала всі вказівки афериста. Однак, замість допомоги, отримала повідомлення про списання всіх заощаджень з банківської карти — майже 69 тисяч гривень.

“За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України”, — деталізують правоохоронці.

А щоб не стати жертвою шахраїв, закликаємо громадян бути пильними та радимо отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Ось ще кілька традиційних порад від поліції:

  • Уважно перевіряйте URL-адресу сайту – один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс.
  • Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.
  • Працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію.
  • Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.
  • Якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно звернутись до банку та заблокуйте картку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору