Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Замість роботи — годинна перерва. У Долині не відбулася сесія міської ради

Замість роботи — годинна перерва. У Долині не відбулася сесія міської ради

У Долині депутати міської ради розійшлися після того, як не змогли дійти згоди щодо формування порядку денного засідання.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні мало відбутися п’яте пленарне засідання чергової 42 сесії Долинської міської ради. Вранці у залі зареєструвалося 26 депутатів. Прийшли також керівники структурних підрозділів, відділів, управлінь, старости і мешканці громади. Усі разом вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих на війні Героїв і жертв війни…

Відтак міський голова Іван Дирів повідомив, що попереднє пленарне засідання закінчилося на емоціях і він сподівається, що сьогоднішнє буде менш емоційним і більш продуктивним.

Нагадаємо, що попереднє засідання сесії було на початку поточного місяця. Тоді воно теж розпочалося з тривалої перерви. Потім ще було розглянуто кілька рішень, а відтак ще кілька разів оголошували перерви. Після однієї з них роботу того дня вже так і не відновили.

Сьогодні ж на початку роботи від депутатського корпусу поступила пропозиція оголосити п’ятихвилинну перерву. Тривала вона цілу годину.

“У нас виникають питання щодо розгляду по порядку денному і ми так і не можемо дійти згоди. Частина депутатів вважає, що до розгляду на наступне пленарне засідання нам необхідно першим винести питання зміни до регламенту, яке вже чітко регламентуватиме роботу нашої сесії. Ніяких трактувань інших не може бути. Ми маємо прийняти зміни до регламенту чітко і далі рухатися”, — повідомив зрештою секретар ради Віктор Гошилик.

“Прошу тоді в максимально стислі терміни розробити ці пропозиції, щоб ми врегулювали питання, які не врегулювані досі — на жаль, за 20 років”, — відповів міський голова і дав доручення взятися за цю роботу вже сьогодні.

За словами очільника громади, він хотів би, щоб пленарне засідання відбулося вже наступного тижня. А відтак оголосив, що в зв’язку з відсутністю кворуму в роботі сесії оголошується перерва.
Фото ілюстративне

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору