Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Антимонопольний комітет побачив у діях Долинської міськради ознаки порушення законодавства

АМКУ Долина

Долинській міськраді рекомендовано привести у відповідність до вимог законодавства процедуру видачі паспорта прив’язки тимчасової споруди.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ, яке здійснює контроль за дотриманням органами місцевого самоврядування вимог законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема, при вирішенні питань розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території громад.

“Відділення з’ясувало, що всупереч Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Мінрегіонбуду від 21.10.2011 № 244, виконавчий комітет Долинської міської ради приймає рішення про надання дозволу на розміщення тимчасових споруд.

Прийняття виконкомом рішень про надання дозволу на розміщення тимчасових споруд, який є підставою для оформлення паспорту прив’язки тимчасової споруди, створює не передбачені законодавством бар’єри для здійснення господарської діяльності у тимчасових спорудах, призводить до перевищення визначеного законодавством терміну надання паспорту прив’язки, створює умови для можливих безпідставних відмов у його наданні, внаслідок чого хоча і не усуваються можливості вступу на ринок суб’єктів господарювання, але істотно ускладнюється цей процес”, — інформують в АМКУ.

Тож, 18 квітня 2024 року адміністративна колегія надала Долинській міськраді рекомендації, спрямовані на припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції” у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, що можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах на території громади. Про результати розгляду цих рекомендацій Долинська міська рада має проінформувати відділення АМКУ у термін до двох місяців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору