Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші хочуть продати стару будівлю зі статусом пам’ятки архітектури

У Калуші хочуть продати стару будівлю зі статусом пам'ятки архітектури

У Калуші виставлять на аукціон будівлю, яка має статус пам’ятки архітектури. Продати її хочуть орієнтовно за мільйон гривень.

Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, передає Інформатор.

Згідно з проєктом рішення, який розглядатимуть на сесії міської ради наприкінці квітня, під приватизацію після проведення електронного аукціону має потрапити будівля на вулиці Грушевського, 37. Це — одноповерховий будинок, який примикає стіною до приміщень станції швидкої допомоги. Його площа — 286,1 кв. метрів. Споруда має статус пам’ятки архітектури місцевого значення.

За попередніми даними, викупити приміщення хоче мешканець села Кадобної Брошнів-Осадської громади.

“Кілька разів ми намагались віддати це приміщення в оренду або продати, але воно в такому стані, що в нього потрібно дуже багато вкласти. Хоча місце там гарне, і площа разом із підвалом — 286 квадратних метрів”, — пояснює історію питання начальник управління комунальної власності Олександр Челядин.

Обтяжує ситуацію статус приміщення, адже ні добудова, ні перепланування тут наразі неможливі. Це, кажуть посадовці міської ради, й було фактором, чому приміщення досі не знайшло свого власника. Статус пам’ятки архітектури можна зняти тільки рішенням сесії обласної ради, але і це доволі складно, запевняють посадовці.

“Людина, яка хоче це викупити, про всі потенційні загрози знає”, — додав Олександр Челядин.

До слова, продати мають намір лише будівлю. Земельну ділянку під нею новий власник зможе взяти в оренду.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору