Інформатор Калуш

ВІДЕО

Євробачення, спільний трек з Hardkiss і контрабас — етногурт з Долини підкорює серця українців

Євробачення, спільний трек з Hardkiss і контрабас — етно-гурт з Долини підкорює серця українців

Спочатку, це було простим бажанням зберегти дрібку місцевих традицій та поспівати колядок на Різдво. Зібратися, одягнутися в колоритне народне вбрання і вийти поміж люди. Та минав час, змінювались обставини, приходили нові люди й гурт дівчат з Долини відчув потребу робити щось більше.

Розповідає Інформатор.

Ще донедавна це був гурток народного співу в якому художній керівник у КЗ “Центр культури і мистецтв”, Галина Курус разом з кількома дівчатами співали місцеві народні пісні й навідувались з ним на конкурси. Проте, зараз це 5 потужних голосів, які підсилюються віртуозами з акордеоном, скрипкою та тамбурином, і мають назву Етногурт “AFиNи”.

П’ятеро співачок — Галина Курус, Софія Набока, Тетяна Гірна, Анна Мельницька та юна представниця України на минулорічному Дитячому Євробаченні, Анастасія Димид за допомогою Ігоря Лопуха (акордеон), Вікторії Коновальчук (скрипка) та Артема Живаєва (тамбурин), творять справжню магію. А від пісень у їхньому виконанні проступають сироти на шкірі.

Інформатору вдалося потрапити на репетицію до гурту, поспілкуватися і навіть записати кілька пісень. Усе це ви можете побачити у нашому свіжому репотратажі:

Остап Микитюк
Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору