Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Космічна, мозаїчна, екстремальна — як виглядають зупинки в Хотіні | ФОТОРЕПОРТАЖ

Космічна, мозаїчна, екстремальна — як виглядають зупинки в Хотіні | ФОТОРЕПОРТАЖ

Днями, роблячи матеріал про ціни на заправках Калуша, ми звернули увагу на доволі цікаві зупинки громадського транспорту в житловому районі Хотінь. Їх тут відносно багато і всі вони надзвичайно різні. Єдине, що їх об’єднує від розташування в певному районі міста, їх занедбаний стан. Тож сьогодні ми зупинились на кожній з них і розглянули зблизька. 

Ділиться Інформатор.

Пролягав наш маршрут від зупинки на вулиці Юрія Шкрумеляка до вулиці Козоріса по трасі Н-10.

Отож:

Зупинка №1 — для тих, хто звик сидіти навприсядки. Тут звісно можна навіть і розслабитись трошки, і змістити вагу тіла на лавку. А ще тут буде зручно сидіти дітям, поки чекатимуть на автобус.

Зупинка №2 — космічна. Якби ви хотіли дізнатися, як виглядає космічний шатл після падіння на землю, то десь приблизно так, як ця зупинка. Тут навряд чи безпечно вдасться посидіти в дощову погоду в очікуванні автобуса.

Але загалом… сховатися можна.

Зупинка №3 — екстремальна. Виглядає вона дещо безпечнішою за попередню. Проте, не варто розслаблятися в очікуванні автобуса. Вона доволі вузька за своєю конструкцією, а лавки, як бачите, ще вужчі. Не вселяє відчуття безпеки й загальний стан зупинки, яка зіржавіла більш ніж на половину. Знаходиться вона біля Парафії Святого Миколая.

Зупинка №4 — етнічно-мозаїчна. Загалом, це, мабуть, найестетичніша, та найкрасивіша зупинка у Хотіні, якшо закрити очі на її загальний стан. Мозаїка з двома дівчатами, які йдуть з поля після роботи заворожують місцевих мешканців вже не одне десятиліття. І схоже, що автор доклав багато зусиль, щоб зробити цю красу. Проте, після нього більше ніхто не доглядав за зупинкою. І це сумно.

Зупинка №5 — на провітрюванні. Цілком стандартна, виконана в мінімалістичному стилі, відносно доглянута. Але, з одним дефектом, який ви прямо зараз бачите перед собою:

Зупинки №6,7 і 8 — на вимогу. Таких зупинок в напрямку Добровлянського перехрестя є аж три. І вони максимально формальні, позначені звичайними знаками.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору