Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

10-річний калушанин, батько якого загинув на війні, продасть свої картини на аукціоні

10-річний калушанин, батько якого загинув на війні, продасть свої картини на аукціоні

Син полеглого Героя Мар’яна Русинкевича прагне підтримати таткових побратимів і допоможе придбати їм тепловізійний приціл.

Повідомляє Інформатор.

Благодійний аукціон проанонсував міський голова Калуша Андрій Найда. Захід відбудеться у суботу, 27 квітня, у Концертній залі о 16:00. На аукціон виставлять 10 картин Матвія Русинкевича.

“Маленький Матвій прагне підтримати таткових побратимів. Ідея аукціону саме його. Такий задум у юного художника народився ще тоді, коли його тато був живим. Тривав збір на закупівлю екофлоу, але Матвійко, на жаль, не встиг продати свої картини, бо збір оперативно закрили небайдужі люди.

Сьогодні ж, коли Матвій живе із втратою найріднішої в світі людини – люблячого тата, попри свій юний вік – 10 років, він не здається та щиро хоче допомагати Воїнам, які продовжують захищати нашу землю”, — йдеться в анонсі.

Зазначено, що у втіленні ідеї хлопчику допомагає мама – Соломія Русинкевич, побратими полеглого Мар’яна, команда БФ “Волонтерський корпус Прикарпаття”, волонтери Яна Дюг та Кароліна Козак.

За виручені з аукціону кошти планують придбати тепловізійний приціл для 1 роти 79 батальйону, у якій служив Мар’ян Русинкевич.

Запрошуємо всіх небайдужих людей долучитися до цієї благодійної події та підтримати сина Героя у його щирому прагненні зробити добро.

Нагадаємо, Мар’ян Русинкевич народився 12 серпня 1992 року в Калуші, де і проживав. Навчався в школі №7. Згодом здобував освіту у політехнічному коледжі та Тернопільському університеті за спеціальністю “інженер-електрик”. У 2010 році познайомився зі своєю дружиною Соломією, з якою створили сім’ю. У шлюбі народилося двоє синів — Матвій і Макар.

Молодший сержант Мар’ян Русинкевич на захист рідної землі став у вересні 2022 року. Самовіданно служив бойовим медиком стрілецького взводу військової частини. За час несення служби волелюбного Захисника нагороджено медалями “За хоробрість в бою”, “За бойову звитягу” та іменним знаком від командира 102 Сталевої бригади.

Загинув 25 лютого при виконанні бойового завдання у Запорізькій області.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору